Wednesday, December 02, 2009

Jonatan. Hvordan høres det ut? Man ønsker jo å finne dugandes navn til sine barn, som ikke medfører unødvendige belastninger seinere i livet. Torbjørn Egner har sørget for å udødeliggjøre Jonatan på sitt vis, men røverne i kardemomeby har absolutt sin sjarm og er vel egentlig ganske harmløse, så vi konkluderer med at dette er en assosiasjon det går an å leve med.

En kanskje litt mindre kjent referanse til Jonatan finnes i historien om David i bibelen. David, som vant over Goliat, og som etterhvert ble konge nr. 2 i Israels historie, hadde en hjertevenn i sin forgjenger kong Sauls sønn, som het - nettopp, Jonatan. Denne Jonatan gjorde det han kunne for å hjelpe David, enda han var "konkurrent" til tronen som han selv egentlig skulle arve. 1. samuelsbok 18:3: "Jonatan sluttet en pakt med David, fordi han hadde fått ham så kjær som sitt eget liv". Jonatan hjalp David å flykte, da Saul hadde tenkt å ta livet av David. Les den rørende historien her.

Forøvrig står det bra til hos oss, om de to eldste barna i huset har en mye lavere terskel for å oppleve krise og dertil gå "i oppløsning". Det er ikke så lett å bli storebrødre, antageligvis. De er glade i Jonatan og gir positiv oppmerksomhet når anledningen byr seg, men et noe høyere konfliktnivå bemerkes.

Justerte mål ved sykehuskontroll:
Hodeomkrets: 38 cm
Lengde: 52 cm

No comments: